Vepřová líčka očistíme, osušíme, (můžou být i telecí líčka, hovězí, nebo taky vepřová kýta) nakrájíme na větší kousky. Zprudka orestujeme na sádle na jemně pokrájené cibulce dozlatova, podlijeme silným vývarem a černým pivem, osolíme, opepříme, okořeníme vrchovatou lžící majoránky (pokud použijeme čerstvou, dáme hrst) a dusíme v troubě na 150° doměkka. Přidáme záklechtku z mouky a trochy vody, prolisovaný česnek a povaříme ještě pět minut. Podáváme se šťouchanými petrželkovými brambory.
Máta peprná patří
mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako
Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha
lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové...
zobrazit článek